voor
Verandering
en Verbinding
voor
Leven
uit het Hart

Vergeving: Loslaten om Weer Lief te Hebben

Het Loslaten van Jouw Verhaal …

Vergeving gaat over loslaten. Maar wat los te laten? Het loslaten van jouw gehechtheid aan het verleden, gehechtheid aan je pijn, je verwijt, wrok en boosheid. Het is loslaten van schuld, oordeel, schaamte, slachtofferschap en het beeld wat je van jezelf en de ander hebt gemaakt. Loslaten van jouw verhaal van verlies, bedrog, verlatenheid en jouw behoefte controle te houden door boos te blijven en te blijven oordelen.

Vergeven is daarmee jezelf vrij te maken van jouw beelden van het verleden. Beelden die je hebt gemaakt van jezelf en van de ander. Vergeven maakt je dus vrij en laat liefde weer stromen en is daarom zo belangrijk voor het leven.

Geef jezelf het geschenk van liefde en vrijheid door vergeving. Vergeving van jezelf en de ander.

Wat kan Jij Verwachten:

Ik begeleid jou om bewust te kiezen voor vergeving en niet vanuit slachtofferschap.
Jij gaat jouw gevoelens begrijpen en honoreren.
Jij kan het verleden accepteren en nu loslaten.
Wat niet bij jou meer hoort, durf  je los te laten.
Je ervaart weer liefde voor jezelf en het leven.
Jij kan weer nieuwe stappen zetten in je leven.

Ervaar Jij dat Vergeven Lang Duurt?

Meestal wordt de pijn met de tijd minder. En gaan we ervan uit dat vergeven een soort vanzelfsprekend proces is dat zich ontwikkeld naarmate de tijd verstrijkt.

Maar merk jij dat bepaalde situaties toch steeds weer negatieve gevoelens bij jou kunnen oproepen? Dat je nog steeds pijn, verdriet of boosheid ervaart? Of dat je jezelf nog steeds afwijst. Dat je  niet liefdevol kan zijn naar jezelf of de ander? En dat je toch nog schuld en schaamte in je ervaart? Ik nodig jou uit om stap voor stap in contact te komen met je gevoel.

Vind Jij Vergeven toch Niet Gemakkelijk?

Vergeving is de kracht om de emotionele lading rond gebeurtenissen uit je verleden los te laten maar bovenal een bewuste keuze. Een keuze om naar binnen te kijken. Toch is het niet zo vanzelfsprekend voor de meeste van ons om onze teleurstelling, ons gevoel van slachtofferschap, onze claims, onze wraakzucht of onverschilligheid onder ogen te zien.

Blijf jij ook vastzitten in dat de ander schuld heeft? Zou jij willen voelen hoe het is om jouw beelden van de ander kan loslaten? Ik kan jou helpen de emotionele lading los te laten.

Is Vergeven Niet Eenvoudig?

Vergeven gaat niet zo zeer om die “ander” maar eigenlijk over jou. Hoe jij jouw liefde weer laat stromen. Hoe jij de ander en jezelf losmaakt uit het verleden.

Merk jij dat het toch steeds om de ander gaat? Tijdens een consult kom je in contact met wat in jou pijnlijk, teleurgesteld of boos is. Je gaat alle delen van jezelf uitnodigen thuis te komen, delen die zich misschien voor een lange tijd apart en verlaten hebben gevoeld. Delen die zich schamen of zich schuldig voelen. Alles in jou mag je nu de ruimte geven. In een sessie kan je eindelijk communiceren wat je misschien nooit bewust hebt toegelaten. Ik begeleid je om steeds naar “binnen” te kijken en zo de stap van vergeving te kunnen maken.

Kan Iemand Mij Helpen om te Vergeven?

Vergeven is in beginsel een innerlijk proces waarbij je de ander niet nodig hebt. Maar dat betekent niet dat ondersteuning door een consult niet veel kan bijdragen.

Want het kan moeilijk zijn inzicht te krijgen waarom je niet kan vergeven of om vastzittende gevoelens/denkpatronen los te maken en  moed te hebben om naar binnen te kunnen kijken.

Daarnaast is het uitspreken en het delen van jouw verhaal met de intentie om los te laten, te vergeven, een zeer helende stap.

Wat kost een Vergeving Consult?

Uurtarief Particulieren: € 75,- (incl. btw)*
Uurtarief Zakelijk: € 80,- (exclusief btw)

*Studenten en mensen met een klein inkomen kunnen als nodig reductie ontvangen.

“Door het vergevingsproces heb ik mijn ex-partner maar bovenal mijzelf kunnen vergeven. Het was een bevrijding om mijn zelfverwijt los te kunnen laten.” Lees meer>

Mieke (45)over Vergeving

Gun Jezelf een Consult bij Lotus Heart

Eén behandeling kan al heel veel voor je betekenen. Want ik werk met die methode die bij jou het beste werkt. Met een Tevredenheids-Garantie die ik al mijn cliënten bied.

Zet de Eerste Stap en neem Contact op.